Hem » Köpguide för bästa mörkerkikareEnstaka inlägg

Köpguide för bästa mörkerkikare

När du är ute efter en mörkerkikare finns det mycket saker att ha i åtanke och det kan vara svårt att hitta den bästa modellen för dig och dina behov. Oavsett om du är en erfaren jägare eller nybörjare kan det vara väldigt svårt att välja bland de otaliga alternativ som finns på marknaden.

Ta all hjälp du kan få

Börja med att fråga andra jägare som använder sig av en mörkerkikare vad de anser är den bästa modellen och varför. Men du bör bilda din egen uppfattning! Detta kan du göra genom att ta del av olika bäst i test du hittar online. Där listas alla fördelar med de olika alternativen. Är vinnaren alltid bäst? Självklart inte, utan den mörkerkikare som uppfyller alla dina förväntningar är bäst för dig. Och det behöver inte alltid vara testvinnaren!

Det du bör ha i åtanke när du söker efter en mörkerkikare är din budget. Eftersom detta oftast är den avgörande frågan. Innan du ens påbörjar dina efterforskningar bör du ha satt en budget. Annars är det lätt att spendera alldeles för mycket på en mörkerkikare helt i onödan. Du kan hitta alternativ för upp till 50 000 kronor men även alternativ för några tusenlappar.

Vem har nytta av en mörkerkikare?

Det är inte bara jägare som sitter på nattpass som har nytta av en mörkerkikare. Utan även du som älskar djur och natur kan finna mycket njutning i en mörkerkikare. Eftersom de allra flesta djur är nattaktiva kan det vara svårt att få syn på dem under dagtid. Och en vanlig kikare går inte att använda under natten.

Men för dig som jägare finns det inga krav på att du måste ha en mörkerkikare. Utan det är endast ett hjälpmedel som gör jakten smidigare under natten. Eftersom det kan vara väldigt svårt att se djur med dina egna ögon i nattens mörker. Och som du säkert vet blir det mörkt väldigt tidigt under vintern. Då kan en mörkerkikare komma väl till hands!

Eftersom det nuförtiden är tillåtet att jaga vildsvin med hjälp av ett mörkersikte har det blivit alltmer populärt bland jägare. Men det kan underlätta att använda en mörkerkikare istället för att byta ut siktet mot ett mörkersikte inför varje nattpass. Eftersom ett sikte oftast är väldigt dyrt och tar tid att skjuta in ordentligt innan det kan användas vid jakt.

Mörkerkikare med night vision

Denna slags mörkerkikare fungerar med det lilla ljus som existerar under natten. Det vill säga månen och stjärnorna. Men de gånger som det är kolsvart fungerar inte en mörkerkikare med night vision särskilt bra. Utan en mörkerkikare med night vison är bäst lämpad på kvällen eller nära gryningen.

Termisk mörkerkikare

Vill du kunna se även när det är kolsvart i skogen? Då är det en termisk mörkerkikare du är ute efter. Eftersom denna modell fungerar med värmen en kropp utsöndrar kan du se i alla slags mörker och det behövs inget ljus alls. Dock får du inte en lika detaljerad bild som night vision ger. Men en termisk mörkerkikare är överlägset bäst på att upptäcka djur i mörkret.Skriv en kommentar

*Din epost address visas aldrig offentligt. Obligatoriska fält är markerade.